Väestösuojan (VSS) tarvikkeet, -tarkastus- ja tiiveyskoe

Sisäasiainministeriön asetus 506/2011 väestönsuojien teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojien laitteiden kunnossapidosta määrää, että väestönsuojan laitteiden toimintakunnon varmistamiseksi ne tulee tarkastaa vähintään 10 vuoden välein. Tämä tarkoittaa, että suojan paineistus- ja tiiveyskoe tulee tehdä 10 vuoden välein. Suositeltavaa myös on, että väestönsuojat tarkastetaan kerran vuodessa. Tarjoamme väestösuojien tarkastusta, tarvikkeet ja tiiveyskokeet alueella Helsinki, Espoo, Vantaa ja koko Uusimaa. 

Vastuu väestönsuojan kunnossapidosta on kiinteistön omistajalla. Teemme taloyhtiöiden väestönsuojiin asetusten mukaiset tarkastukset, huoltotoimenpiteet sekä paineistus-ja tiiveyskokeet. Toimenpide edellyttää esteetöntä pääsyä laitteille, luukuille ja oville. Kauttamme saat myös kaikki VSS- tarvikkeet. Olemme saaneet väestönsuojien tarkastukseen pätevöitymisen Pelastusopistosta.

Kunnossa oleva, toimiva väestönsuoja on kaikkien kiinteistössä asuvien, tai kiinteistössä työskentelevien yhteinen etu. Väestönsuojaan tule määräysten mukaani tehdä ammattitaitoinen tarkastus- ja tiiveyskoe. Tarjoamme nämä aina pakettihintaisina. Lisäksi huomioitava mahdolliset korjaus, purku ja kasaustyöt, nämä tehdään aina tuntityöperusteisina 48,00 €/h + alv. Kiinteistön suojanhoitajaa suositellaan vuosittain huomioida ja käyttää mm. viemärin padotusventtiili kiinni/auki ja kahdesti käyttää suojan koneita noin 10 min ajan. Lisäksi silmämääräisesti rakenteiden ja laitteiden tarkastus: ovet, tiivisteet, ylipaineventtiilit jne. Ja onko suojan muu varustus asiaankuuluvasti varastoituna.Suojan tarkastuksen yhteydessä, käymme kaikki tarvittavat tarkastuskohdat huolellisesti läpi ja havainnot kirjataan tarkastuspöytäkirjaan. Tarvikepuutteet on hyvä täydentää ja laitteet huoltaa tai korjata ennen varsinaista suojan tiiveyskoetta.

Väestönsuojan viemärin padotusventtiili tulee vuosittain tarkastaa ja huoltaa. Venttiilin tulee sulkeutua tiiviisti. Kiinnityspultit tulee olla ruosteesta vapaat ja kaivon pohjalla ei saa olla vettä.

Suojassa tulee olla asianmukaisesti järjestetty käymälätila. Erillisellä suojarakenteella, (kangas) käymälätila on nopea rakentaa ja ottaa käyttöön.

Mikäli suojassa ei ole erillistä sulkuhuonetta, tulee suojan oven sisäpuolelle asentaa sulkuteltta. Usein suojatelttaa ei saada tiiviisti asennettua esimerkiksi puutteellisesti asennettujen alusrimojen takia.

Suojaan tarvittavat varusteet ja työkalut:

Varusteet:
· 1 kpl Paarit
· 1 kpl Rautakanki
· 1 kpl Suojan merkitsemiskilpisarja
· 2 kpl Käsivalaisin
· 1 kpl Sankoruisku
· 1 kpl Vedensäilytysaine (vesisäiliön tilavuuden mukaan)
· Joditabletit 2 tbl/ henkilö
· 1 kpl Säteilymittari (annosnopeutta ja annosta mittaava)
· 1 kpl / kiinteistö, yli sadan asukkaan kiinteistöihin. Yrityksissä ja laitoksissa oltava aina säteilymittari

Työkalut:
· 1 kpl pajavasara
· 1 kpl katkaisutaltta
· 1 kpl piikkitaltta
· 1 kpl voimaleikkuri
· 1 kpl veistokirves
· 1 kpl kenttälapio
· 1 kpl sorkkarauta
· 1 kpl käsisaha
· 1 kpl rautasaha + viisi varaterää
· 1 kpl jakoavain
· 1 kpl vasara
· 1 kpl ruuvitaltta
· 1 kpl ristipääruuvitaltta
· 1 kpl puukko
· 1 kpl pelastusköysi 20 m
·  2 kg nauloja

Yritys-ja laitossuojelukohteissa lisäksi:
· 1 kpl linjapihdit
· 1 kpl trasselipussi
· 1  rllpakkausteippi 50 mm
· 1 kpl kantovaate.

Kaikissa suojissa mitoitus seuraavasti:
· Kuivakäymälät  1 kpl / suoja-alan 20 m²
· Jäteastiat 15 l / suoja-alan m²
· Varavesisäiliöt 40 l / suoja-alan m² (15 l jos suojassa on vesipiste).
· Sulkuteltta jos ei ole sulkuhuonetta

Ota yhteyttä ja PYYDÄ TARJOUS >>


TUTUSTU VIDEOOMME VÄESTÖSUOJISTA

VÄESTÖSUOJAN (VSS) TARVIKKEET, TARKASTUS- JA TIIVEYSKOE HELSINKI, ESPOO, VANTAA JA UUSIMAA

Laadukkaat väestösuojien tarvikkeet, -tarkastukset ja -tiiveyskokeet mm. paikkakunnilla Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Sipoo, Tuusula, Porvoo, Riihimäki, Hyvinkää, Kerava, Nurmijärvi, Järvenpää ja lähialueet.